Wie zijn wij?

De Stichting Gilde Losser houdt zich bezig met het sociaal- cultureel maatschappelijk ouderenwerk via de Houtbewerkingswerkplaats en het Repaircafé Losser.
De Stichting Gilde Losser is voortgekomen uit de verzelfstandiging vanuit de Fundament organisatie. We moeten nu onze eigen broek ophouden.
In ons magazijn
We maken ook vogelhuisjes
Onze vrijwilligers

Elke vrijdag tussen 10 en 12.30 uurBij het Repaircafé kunnen inwoners van Losser elke vrijdag tussen 10 en 12.30 uur terecht, om hun kapotte apparaten te (proberen te) laten maken. Bij zo'n 70% van de gevallen lukt dat. Wij repareren kleine huishoudelijke apparaten zoals koffiemachines, stofzuigers, strijkijzers en tuingereedschappen. Ook repareren wij naaimachines, computers en klokken.
Wij repareren geen witgoed zoals wasmachines en koelkasten maar ook geen auto's en (brom)fietsen. Ook repareren wij geen kleding. Onherstelbare producten worden zo mogelijk uit elkaar gehaald en onderdelen hergebruikt en anders voor recycling aangeboden.
Klanten geven een vrijwillige bijdrage voor de reparaties en betalen de eventuele vervangen onderdelen.
Naast het reguliere Repaircafé is er ook een jeugd-project: Repair Café Junior. In dit project brengen we basisschool leerlingen in contact met duurzaamheid en laten we plezier beleven in het werken met techniek.

Onze inkomsten


Onze inkomsten bestaan, naast de genoemde vrijwillige bijdragen, uit contributie van de houtbewerkingdeelnemers en verkoop van apparaten, die ons geschonken worden (koffiemachines, stofzuigers, tuingereedschap) al dan niet eerst gerepareerd. En bijdragen uit workshops op basisscholen.
In het Repaircafé bezig zijn, is werken aan duurzaamheid in een omgeving, waar het men een zinvolle invulling heeft en het prettig vertoeven is.

 
Image
Please fill the required field.
Please fill the required field.