CDA bezoekt het repaircafe

Locatie
Vlasakker
Datum
29 januari 2022

Het CDA gemeente Losser bezocht vrijdagochtend het Repaircafé en de Kringloopwinkel en trakteerde op Twentse krentenwegge.

Het CDA wil de komende jaren werk maken van een schone economie zonder afval. “Door afval te recyclen en spullen te hergebruiken kunnen we verspilling tegengaan en de afvalberg kleiner maken. Met deze traktatie laten wij onze waardering blijken voor deze twee waardevolle maatschappelijke initiatieven in onze eigen gemeente”, zegt Harry Nijhuis.

De lijsttrekker van de lokale CDA afdeling bezocht deze samen met enkele kandidaten voor de komende verkiezingen waaronder Jos In het Veld, Paul Elferink en Karin Meijer en overhandigde de lekkernij voor de vrijwilligers aan Joop Kupers van het Repaircafé aan de Vlasakker en Jeanett Huisintveld van de Kringloop in het Ketelhuis. Hier wordt al jaren gewerkt aan een circulaire economie door spullen aan een tweede gebruiker te helpen en elektrische apparaten te repareren of te recyclen. “Dat sluit aan op een belangrijk speerpunt uit ons verkiezingsprogramma.

Daarnaast voegen beide organisaties nog een extra sociale dimensie toe aan de Losserse samenleving. Het Repaircafé als plek voor opvang en samenkomst en de kringloop door via het Ketelfonds de opbrengsten ten goede te laten komen aan lokale verenigingen en projecten” aldus Harry Nijhuis.

Niet alleen in Losser maar in heel Overijssel vroeg de partij vrijdag aandacht voor een schone en duurzame economie. CDA-kandidaten gingen in tal van gemeenten op bezoek bij ondernemers en maatschappelijke organisaties die zich bezig houden met circulaire economie. In Genemuiden, de tapijtstad van Europa, ging plaatselijk lijsttrekker Rudi van Zandwijk en CDA-Tweede Kamerlid Henri Bontenbal in gesprek met de Ondernemers Kring Genemuiden en Van Dijk Containers over circulaire tapijtproductie.

Bron: Persbericht CDA Losser

Image